Senaste inläggen

Av jenny forsling - 22 december 2013 16:09

Dessa pepparkakor blir lite knapriga, och det är idealet i familjen Forsling. Ett sånt där recept som det har varit ett evigt ringande kring.


Koka upp 1 dl sirap och 1 1/2 dl vatten. Häll det över 250 g smör och 4 hg socker och rör till smöret smälts. 

Blanda 3 tsk ingefära, 2 tsk kanel, 2 tsk nejlikor, 1 1/2 tsk bikarbonat och 0,8 kg vetemjöl och blanda det med det våta. Sen behöver degen stå och svälla över natten innan den bakas ut.

Av jenny forsling - 22 december 2013 15:53

Detta är familjen Forslings klassiska julgodis. Enligt Erik är det det godaste godiset som finns.


4 dl socker

2 dl grädde

100 g smör

30 "sockerbitar" (hårda marshmallows från cloetta)

Koka detta och rör till bitarna smält.

Ta kastrullen från plattan och rör i 200 g mörk choklad i bitar. Tillsätt 2 tsk kaffepulver. Jag tar espressopulver. Om man tar vanligt nescafé bör man mortla kornen eller lösa upp dem, annars blir det lätt små beska klumpar i fudgen.


Häll i liten, oljad långpanna och skär upp när det har stelnat.

Av jenny forsling - 22 december 2013 15:46

Detta godis testade vi för första gången i år. Det är ruskigt gott. Ur årets Allt-om-mat-julnummer. Lite grand liknar det fransk nougat som jag måste testa att göra någon gång, men inte i julstressen.


100g vit choklad

2 dl koksflingor

2 dl mandel

100g smör

1 l marshmallows

3 dl rispuffar


1) Rosta koks och mandel var för sig i panna. Hacka chokladen

2) Smält smör och rör ner marshmallows till de smälter, under vispning.

3) Vänd ner riset, chokladen och mandlen och hälften av kokos.

4) Strö resten av kokos i en form, häll på smeten, tryck ut med lätt oljad hand och strö på resten av kokosen. Skär upp i rutor när det har stelnat.

Av jenny forsling - 22 december 2013 15:27

Detta är bästa knäcken. Den vill jag inte vara utan! Jag hittade den i en Allt om mat-julspecial från 2001 och har gjort den i princip varje år sedan dess.


2 dl strösocker

2 dl vispgrädde

2 dl sirap

50 g smör

2 msk espressokaffepulver + 1 msk vatten

1dl skållad mandel


1) Blanda socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka tills smeten håller kulprovet (121 grader)

2) Lös upp kaffet i vattnet och rör ner ihop med mandel. Fördela i knäckformar.

Av jenny forsling - 22 december 2013 15:16

OK, nu kör vi. Min tanke är att samla de här recepten och matidéerna som man vill återkomma till, exempelvis vid jul. Istället för att desperat leta efter gamla tidningar och fullklottrade kuvert eller ringa runt till släkten när man ska ha tag på det där receptet som man vill göra ska jag spara allt på nätet. Och när släkten ringer till mig har jag full koll på grejerna! Smart Forsling!


Dessutom är det ju oftast så att man minns mat ihop med händelser. Jag skulle vilja laga det där som vi hade på nyårsfesten 93 eller liknande tänker jag oftare än ett namn på en maträtt.


Det kommer mest att bli praktiskt för mig och antagligen inte för någon annan.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards