Direktlänk till inlägg 22 december 2013
Detta är bästa knäcken. Den vill jag inte vara utan! Jag hittade den i en Allt om mat-julspecial från 2001 och har gjort den i princip varje år sedan dess.
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 dl sirap
50 g smör
2 msk espressokaffepulver + 1 msk vatten
1dl skållad mandel
1) Blanda socker, grädde, sirap och smör i en tjockbottnad kastrull. Koka tills smeten håller kulprovet (121 grader)
2) Lös upp kaffet i vattnet och rör ner ihop med mandel. Fördela i knäckformar.
Det finns väl inget som höjer en måltid så mycket som ett nybakat bröd till. Hittade detta recept i en blogg och vill aldrig tappa bort det! Kopierar in det här också. Detta bröd höjer en indisk vegogryta till skyarna, enligt min mening. Recept Naa...
Nyårsafton 2014 var alldeles särskillt lyckad. Vi firade hos oss och njöt av vårt stora hus med gott om plats för barnen att busa runt samtidigt som de vuxna kunde umgås. Alla 16 kunde sitta runt bordet och maten blev särdeles lyckad. Jag gjorde en r...
Farmor brukade ofta göra en speciell julrulltårta med Cloettas punchflaskor och röda cocktailbär i en smörkräm som fyllning. Nu har emellertid Cloetta slutat att tillverka dessa punchflaskor. Förra året prövade jag med en skvätt riktig punch och mörk...
Som juldagsmiddag i år blev det lax med skaldjur, ett recept som vi hittade i Matmagasinet. Vi tillagade laxen "sous vide" till 55 grader med Johans nya maskin och gratinerade helt kort på 250 övervärme. Vi lät paprikan fräsa med svampen. Men här skr...
I år testar jag att koka skinkan ihop med morötter, lök, lagerblad, vitpeppar, kryddpeppar och en kanelstång och så griljerar jag med danskt rågbröd. Snyggt blev det! Griljeringen var från årets allt-om-mat. 2 msk dijonsenap 2 msk grov dijons...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 | |||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|