Direktlänk till inlägg 22 december 2013

Min bloggidé

Av jenny forsling - 22 december 2013 15:16

OK, nu kör vi. Min tanke är att samla de här recepten och matidéerna som man vill återkomma till, exempelvis vid jul. Istället för att desperat leta efter gamla tidningar och fullklottrade kuvert eller ringa runt till släkten när man ska ha tag på det där receptet som man vill göra ska jag spara allt på nätet. Och när släkten ringer till mig har jag full koll på grejerna! Smart Forsling!


Dessutom är det ju oftast så att man minns mat ihop med händelser. Jag skulle vilja laga det där som vi hade på nyårsfesten 93 eller liknande tänker jag oftare än ett namn på en maträtt.


Det kommer mest att bli praktiskt för mig och antagligen inte för någon annan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av jenny forsling - 5 januari 2015 18:56

Det finns väl inget som höjer en måltid så mycket som ett nybakat bröd till. Hittade detta recept i en blogg och vill aldrig tappa bort det! Kopierar in det här också. Detta bröd höjer en indisk vegogryta till skyarna, enligt min mening. Recept Naa...

Av jenny forsling - 5 januari 2015 18:29

Nyårsafton 2014 var alldeles särskillt lyckad. Vi firade hos oss och njöt av vårt stora hus med gott om plats för barnen att busa runt samtidigt som de vuxna kunde umgås. Alla 16 kunde sitta runt bordet och maten blev särdeles lyckad. Jag gjorde en r...

Av jenny forsling - 27 december 2014 14:02

Farmor brukade ofta göra en speciell julrulltårta med Cloettas punchflaskor och röda cocktailbär i en smörkräm som fyllning. Nu har emellertid Cloetta slutat att tillverka dessa punchflaskor. Förra året prövade jag med en skvätt riktig punch och mörk...

Av jenny forsling - 27 december 2014 13:31

Som juldagsmiddag i år blev det lax med skaldjur, ett recept som vi hittade i Matmagasinet. Vi tillagade laxen "sous vide" till 55 grader med Johans nya maskin och gratinerade helt kort på 250 övervärme. Vi lät paprikan fräsa med svampen. Men här skr...

Av jenny forsling - 23 december 2013 22:20

I år testar jag att koka skinkan ihop med morötter, lök, lagerblad, vitpeppar, kryddpeppar och en kanelstång och så griljerar jag med danskt rågbröd. Snyggt blev det! Griljeringen var från årets allt-om-mat.   2 msk dijonsenap 2 msk grov dijons...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
December 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards